Owocowe miody
fot. mat.pras.

Trzy owocowe duety, w których żurawina, borówki i jeżyny idealnie skomponowały się z pyszną słodyczą prawdziwego miodu. Oto wiosenne nowości o soczystych smakach i kolorach.

Borówka amerykańska to mały wielki owoc, który zawieraw sobieprawdziwą bombę składników odżywczych, takich jak witaminy A, B, C, E oraz PP , a także cynk, potas, selen, miedź, magnez, żelazo i wapń. W postaci liofilizowanej nie traci swoich cennych dla zdrowia właściwości, a dodana do prawdziwego miodu wielokwiatowego tworzy z nim pyszną słodko-owocową parę.

Miód z borówką zawiera 98% prawdziwego nektarowego miodu wielokwiatowego i 2% liofilizowanej borówki. Jest doskonale odżywczy, wzmacnia odporność i wspiera organizm m.in. w chorobach alergicznych górnych dróg oddechowych. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów, w tym dużej porcji witaminy C oraz składników mineralnych wpływa korzystnie na poprawę odporności i działa jak naturalny antybiotyk w okresach infekcji.

Cena: 29,90 zł / 430 g

Żurawina to roślina o wyjątkowych właściwościach terapeutycznych. Dzięki dużej zawartości witamin A, E i C pomaga w pokonywaniu przeziębień, osłabień, awitaminozy czy w schorzeniach reumatycznych. Zawiera także w antocyjany, które pozytywnie wpływają na układ krwionośny. Owoce żurawiny są niezastąpione w profilaktyce oraz leczeniu chorób układu moczowego.

Miód z żurawiną zawiera 98% prawdziwego nektarowego miodu wielokwiatowego i 2% liofilizowanej żurawiny. Stanowi pyszne połączenie słodyczy z lekką nutą kwasowości. Miód wielokwiatowy i żurawina działając ze zdwojoną siłą, doskonale poprawiają odporność i wzmacniają organizm.

Cena: 29,90 zł / 430 g

Jeżyna, podobnie jak malina i żurawina, ma właściwości lecznicze, dlatego zalicza się ją do naturalnych farmaceutyków używanych w czasie przeziębień, infekcji bakteryjnych i wirusowych. Zawiera moc antyoksydantów, w tym witaminy A,C, E i K. Jest bogatym źródłem polifenoli, które mogą zmniejszać ryzyko powstania otyłości, choroby wieńcowej serca, działać antynowotworowo czy też wpływać na poprawę pamięci u osób starszych.

Miód z jeżyną zawiera 98% prawdziwego nektarowego miodu wielokwiatowego i 2% liofilizowanych jeżyn. Proces liofilizacji, któremu poddane zostały owoce jeżyn sprawił, że zachowały one wszystkie właściwości prozdrowotne oraz naturalny cierpki smak, który doskonale przełamuje słodycz miodu. Miód z jeżyną jest polecany szczególnie w okresach przejściowych wiosną i jesienią, jako wsparcie dla budowania naturalnej odporności.

Cena: 29,90 zł / 430 g

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *