Wiosenne naleśniki z marmoladą z moreli
fot. mat.pras.

Wiosna to czas, kiedy natura budzi się do życia, a wraz z nią nasze apetyty na lekkie i pełne świeżości potrawy. Dlatego też proponujemy Ci przepis na wiosenne naleśniki z aromatyczną marmoladą z moreli HELIO SO SOFT Natura.

Wiosenne naleśniki to doskonałe danie, które dodatkowo umili ci poranki. To przepis, który będzie doskonałym urozmaiceniem twojego menu śniadaniowego. Gotowi na kulinarne doznania?

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • masło lub olej do smażenia
  • marmolada z moreli HELIO SO SOFT Natura

Przygotowanie :

W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Dodaj jajka i mleko, następnie energicznie mieszaj, aż składniki połączą się w gładkie ciasto. Na patelni rozgrzej trochę masła lub oleju na średnim ogniu. Naleśniki smaż na złocisty kolor z obu stron. Wylewaj niewielką ilość ciasta na patelnię i rozprowadź je równomiernie, aby uzyskać cienkie naleśniki.

Nadzienie:

Po usmażeniu każdego naleśnika, nałóż na niego odrobinę marmolady z moreli HELIO SO SOFT Natura. Zwijaj naleśniki w dowolny sposób – można je złożyć w trójkąt lub zwyczajnie zawinąć. Podawaj ciepłe z dodatkową porcją marmolady na wierzchu.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *