Arbuzowa lemoniada
fot. mat.pras.

W upalne letnie dni nic nie orzeźwia tak jak domowa lemoniada! Ta o smaku arbuza z dodatkiem cytrusów nie tylko pysznie smakuje, ale również pięknie wygląda! Idealny przepis na letnie miesiące.

Składniki:

  • 1 litr wody Mama i ja
  • 1,5-2 kg miąższu z arbuza
  • 2 cytryny
  • 1 limonka
  • Świeża mięta lub melisa
  • Cukier lub miód do smaku

Wykonanie:

  1. Miąższ z arbuza zmiksuj z łyżką miodu.
  2. Wyciśnij sok z 1 cytryny i całość zalej wodą.
  3. Dodaj pokrojoną w plasterki cytrynę i limonkę, listki mięty i opcjonalnie kostki lodu.

materiał prasowy

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *