Zapiekany serek camembert z orzechami
fot. mat.pras.

Wielkanoc to czas kulinarnych przygód. Jedną z nich jest zapiekany serek Camembert z chrupiącymi orzechami.

Serek Camembert rozpływa się w ustach. Zachwyci bliskich i urozmaici świąteczny stół. Z orzechami wygląda i smakuje wybornie. Ta przekąska przełamie polskie tradycyjne dania, a robi się ją niezwykle prosto.

Składniki:

  • masa krówkowa HELIO o smaku orzechowym Premium
  • orzechy pekan HELIO
  • orzechy włoskie HELIO Natura
  • 2 sery camembert
  • łyżka oleju
  • kilka winogron do dekoracji

Przygotownie:

Folię posmaruj olejem. Rozpakuj serki camembert. Zawiń je w folię i wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika  na 15-20 min. Następnie podgrzej masę krówkową HELIO i polej nią upieczone serki. Całość udekoruj orzechami włoskimi i orzechami pekan HELIO oraz kawałkami winogron.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *