fot. mat.pras.

Odpowiednio zbilansowana dieta powinna zawierać białko, węglowodany, tłuszcze oraz „coś zielonego”. Sałatka z makronem i awokado to ma.

Składniki (2 porcje):

  • ⁃ 50 g makaronu razowego
  • ⁃ woda Mama i ja (do ugotowania makaronu)
  • ⁃ 1 awokado (dojrzałe)
  • ⁃ 2 jajka
  • ⁃ mix sałat
  • ⁃ ulubione kiełki
  • ⁃ groszek (świeży lub konserwowy)
  • ⁃ garść oliwek
  • ⁃ rzodkiewki
  • ⁃ koper
  • ⁃ limonka
  • ⁃ oliwa
  • ⁃ czarnuszka

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu uzyskania odpowiedniej twardości.
  2. Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
  3. Odcedzony makaron mieszamy z pokrojonym koprem oraz oliwą.
  4. Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę, a następnie kroimy w talarki i skrapiamy sokiem z limonki. Podobnie postępujemy z rzodkiewką i oliwkami.
  5. Na talerze wykładamy makaron, sałatę, awokado, groszek, rzodkiewkę, oliwki i przekrojone na pół jajko.
  6. Całość posypujemy kiełkami oraz czarnuszką.

Przepis: woda źródlana Mama i ja 

 

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *