Miody Świata

Miody Świata
fot. mat.pras.

W Pasiekach Rodziny Sadowskich cały świat kręci się wokół miodu, a poszukiwania nowych rodzajów tego pszczelego złota zaowocowały trzema nowymi smakami z odległych zakątków Ziemi. Miód eukaliptusowy, miód tymiankowy i miód kolendrowy zadebiutowały właśnie pod marką Miody Świata Rodziny Sadowskich.

Pszczelarze z Pasiek Rodziny Sadowskich potrafią rozpoznać dobry miód i tylko taki trafia do szklanych słoików. A że apetyt na ten słodki rarytas nieustannie rośnie, to poszukiwania nowych smaków zatoczyły szerokie kręgi, daleko poza granice kraju. Ich efektem są trzy nowe miody, które połączone zostały pod wspólną marką Miody Świata Rodziny Sadowskich. Tworzą ją Miód eukaliptusowy z dalekiego Urugwaju, Miód kolendrowy ze słonecznej Bułgarii i Miód tymiankowy z gorącej Hiszpanii.

Miód eukaliptusowy to najwyższej jakości miód gatunkowy pochodzący z Urugwaju. Ma niepowtarzalny, lekko drzewny posmak i aromat. Wykazuje działanie wykrztuśne i świetnie działa na udrożnienie górnych dróg oddechowych – jest polecany przy sezonowych przeziębieniach. Miód eukaliptusowy pięknie pachnie, i tak jak olejek z drzewa eukaliptusowego ma właściwości aromaterapeutyczne.

Cena: 33 zł / 450 g

Miód kolendrowy to jeden z najrzadziej pozyskiwanych miodów. Jest wytwarzany przez pszczoły z nektaru z kwiatu kolendry. A że sama kolendra jest wyrazista w smaku , to część tej mocy oddaje miodowi kolendrowemu. Miód z kolendry jest niezwykle aromatyczny. Kiedy jest płynny, ma jasnozłotą barwę, czasem w kierunku koloru brązowego, natomiast w procesie krystalizacji zmienia barwę na jasnoszarą. Miód kolendrowy działa oczyszczająco i detoksykująco na organizm. Jest polecany jako wsparcie prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Sprawdza się także w okresach wzmożonego wysiłku intelektualnego, bo wspomaga procesy pamięciowe.

Cena: 34 zł / 450 g

Miód tymiankowy to miód nektarowy z nektaru zebranego przez hiszpańskie pszczoły z kwiatów tymianku. Ma bursztynowy kolor, a nazywany jest nawet czerwonym miodem – bo jego barwa miewa rubinowy blask. Hiszpański miód tymiankowy jest aromatyczny, mało słodki, wyrazisty w smaku, ostro-kwaśny i bogaty w walory prozdrowotne. Miód jest bogaty w antyoksydanty i flawonoidy, które chronią serce i wspierają je szczególnie podczas dużego wysiłku lub stresu. Działa także przeciwzapalnie i antyseptycznie.

Cena: 39 zł / 450 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.