Lody z mascarpone, musem i malinami
fot. mat.pras.

Macie ochotę na coś naturalnie pysznego? Może domowe lody malinowe z mascarpone?

Warto spróbować, bo to błyskawiczna w przygotowaniu propozycja na słodki deser w upalne dni. Naturalnie słodkie, orzeźwiające lody świetnie smakują i pięknie się prezentują. Idealne dla całej rodziny, dużych i małych łasuchów, a nawet fit fanów naturalnie pysznych słodyczy.

Składniki

  • 200 g serka mascarpone
  • 3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru pudru
  • 100g BIO musu owocowego Pear Pony, Holle (gruszka- brzoskwinia – malina – orkisz, po 8 mc.)
  • 15 malin

Serek mascarpone, mus i miód mieszamy dokładnie mikserem i wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy maliny. Delikatnie przelewamy do foremek schłodzona masę. Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 – 6 godzin.

Porada:

1.Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki.

2. Aby uzyskać dwukolorowe lody miksujemy tylko serek z miodem, następnie schłodzony serek i mus naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *