Kokosowa owsianka twarogowa to doskonały sposób na smaczne i sycące śniadanie. Połączenie prażonych płatków owsianych, wiórków kokosowych i twarogu sprawia, że jest jednocześnie delikatna i aksamitna. Słodycz miodu i świeżość sezonowych owoców dopełniają całość, tworząc idealną kompozycję na początek dnia.
Składniki (2-3 porcje):
• 50 g płatków owsianych błyskawicznych
• 250 ml wody Mama i ja
• 20 g wiórków kokosowych
• 100 g twarogu półtłustego
• 1-2 łyżki miodu
• Sezonowe owoce
Wykonanie:
- Na patelni podpraż płatki owsiane z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj wodę i gotuj ma małym ogniu kilka minut.
- Dodaj twaróg, miód i wymieszaj składniki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty i przełóż owsiankę do miseczek.
- Dodaj świeże, sezonowe owoce. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
materiał prasowy