Kokosowa owsianka twarogowa
fot. mat.pras.

Kokosowa owsianka twarogowa to doskonały sposób na smaczne i sycące śniadanie. Połączenie prażonych płatków owsianych, wiórków kokosowych i twarogu sprawia, że jest jednocześnie delikatna i aksamitna. Słodycz miodu i świeżość sezonowych owoców dopełniają całość, tworząc idealną kompozycję na początek dnia.

Składniki (2-3 porcje):

• 50 g płatków owsianych błyskawicznych

• 250 ml wody Mama i ja

• 20 g wiórków kokosowych

• 100 g twarogu półtłustego

• 1-2 łyżki miodu

• Sezonowe owoce

Wykonanie:

  1. Na patelni podpraż płatki owsiane z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj wodę i gotuj ma małym ogniu kilka minut.
  2. Dodaj twaróg, miód i wymieszaj składniki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty i przełóż owsiankę do miseczek.
  3. Dodaj świeże, sezonowe owoce. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

materiał prasowy

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *