Ekspresowa sałatka z rukolą

fot. mat.pras.

Najcenniejsze dania to takie, które zrobisz szybko i są pyszne. Taka jest ta sałatka z rukolą. Szybciej nic smacznego zrobic się nie da.

Potrzebujesz do niej naprawdę niewiele składników, a efekt mocno cię zaskoczy. Sałatka jest orzeźwiająca.

Składniki:

170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg

mango

awokado

150 g rolady z sera koziego

2 garście orzechów włoskich

Sos winegret:

¾ łyżki musztardy

2 łyżki octu balsamicznego

4 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli i pieprzu

Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.

Przygotowanie:

Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.