Najcenniejsze dania to takie, które zrobisz szybko i są pyszne. Taka jest ta sałatka z rukolą. Szybciej nic smacznego zrobic się nie da.
Potrzebujesz do niej naprawdę niewiele składników, a efekt mocno cię zaskoczy. Sałatka jest orzeźwiająca.
Składniki:
170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
mango
awokado
150 g rolady z sera koziego
2 garście orzechów włoskich
Sos winegret:
¾ łyżki musztardy
2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.
Przygotowanie:
Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.