Brownie z białą czekoladą

Brownie z białą czekoladą
fot. mat.pras.

12 kwietnia w Polsce obchodzimy Dzień Czekolady. Z tej okazji prezentujemy przepis na ciasteczka brownie z białą czekoladą.

Składniki:

60g masła

150g gorzkiej czekolady

50g białej czekolady

2 jajka

150g cukru

50g mąki pszennej

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

Gorzką czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Jajka miksować z cukrem około 5 minut na kogel-mogel. Dodać masę czekoladową i dalej mieszając wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pokruszoną białą czekoladę. Wstawić do zamrażarki na 10 minut. Wykładać łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia. Ciastka same się rozleją podczas pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Podczas schładzania brownie stwardnieją.

Źródło: Dwór Korona Karkonoszy, www.dwor-korona.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.