Wielkanoc to czas kulinarnych przygód. Jedną z nich jest zapiekany serek Camembert z chrupiącymi orzechami.
Serek Camembert rozpływa się w ustach. Zachwyci bliskich i urozmaici świąteczny stół. Z orzechami wygląda i smakuje wybornie. Ta przekąska przełamie polskie tradycyjne dania, a robi się ją niezwykle prosto.
Składniki:
- masa krówkowa HELIO o smaku orzechowym Premium
- orzechy pekan HELIO
- orzechy włoskie HELIO Natura
- 2 sery camembert
- łyżka oleju
- kilka winogron do dekoracji
Przygotownie:
Folię posmaruj olejem. Rozpakuj serki camembert. Zawiń je w folię i wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 15-20 min. Następnie podgrzej masę krówkową HELIO i polej nią upieczone serki. Całość udekoruj orzechami włoskimi i orzechami pekan HELIO oraz kawałkami winogron.