Lekkie, delikatne i niezwykle puszyste omleciki to doskonały pomysł na śniadanie lub deser dla całej rodziny. Przygotowanie jest proste, a efekt zachwyci zarówno najmłodszych, jak i dorosłych.
Składniki:
• 3 jajka
• 50 ml wody Mama i ja
• 30 g mąki
• 1 łyżeczka cukru z wanilią (opcjonalnie)
• Olej rzepakowy lub masło do smażenia
• Sezonowe owoce
Wykonanie:
- Jajka połącz z wodą i cukrem, a następnie ubij na puszystą masę.
- Dodaj przesianą mąkę i całość delikatnie wymieszaj.
- Małą patelnię rozgrzej na średnim ogniu. Dodaj odrobinę oleju lub masła.
- Wlej 1/3 masy, zmniejsz moc, przykryj i smaż na małym ogniu 5-6 minut.
- Delikatnie przerzuć omlet na drugą stronę i smaż pod przykryciem kolejne 2-3 minuty.
- Przełóż na talerz, udekoruj świeżymi, sezonowymi owocami.
materiał prasowy