
Pita z awokado i kurczakiem jest łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją nawet jeśli masz dwie lewe ręce do gotowania.
Składniki:
-
500 g filetów z kurczaka
-
2 łyżeczki Vegety Natur do indyka i dań z drobiu
-
1/2 ząbka czosnku
-
pieprz czarny mielony
-
1 awokado
-
1 łyżka soku z cytryny
-
2 łyżki jogurty typu greckiego
-
1 łyżka natki pietruszki
-
bułka pita
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić na paseczki, doprawić Vegetą Natur i pieprzem, smażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić. Awokado pokroić w kostkę, zblendować, doprawić przyprawami, dodać sok z cytryny, czosnek, jogurt, natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Bułkę pita włożyć na krótko do piekarnika. Ciepłą bułkę wypełnić kurczakiem i sosem z awokado.