Pita z awokado

fot. mat.pras.

Pita z awokado i kurczakiem jest łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją nawet jeśli masz dwie lewe ręce do gotowania. 

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka

  • 2 łyżeczki Vegety Natur do indyka i dań z drobiu

  • 1/2 ząbka czosnku

  • pieprz czarny mielony

  • 1 awokado

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 2 łyżki jogurty typu greckiego

  • 1 łyżka natki pietruszki

  • bułka pita

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka pokroić na paseczki, doprawić Vegetą Natur i pieprzem, smażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić. Awokado pokroić w kostkę, zblendować, doprawić przyprawami, dodać sok z cytryny, czosnek, jogurt, natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Bułkę pita włożyć na krótko do piekarnika. Ciepłą bułkę wypełnić kurczakiem i sosem z awokado.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.