
Sezon letni obfituje w świeże i soczyste owoce, które warto wykorzystać w swoim menu. My polecamy szybki oraz lekki makaron na słodko z truskawkami oraz jogurtem naturalnym.
Składniki (2 – 3 porcje):
- 150 g ulubionego makaronu (najlepiej penne lub kokardki)
- 500 ml wody Mama i ja (do sosu i do ugotowania makaronu)
- 250 g truskawek
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Wykonanie:
- Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć od 3 do 5 minut na patelni z łyżką cukru i kilkoma łyżkami wody Mama i ja.
- Odstawić, wlać jogurt i wymieszać do połączenia.
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, ale bez dodatku soli. Połączyć z sosem truskawkowym.
- Podawać ze świeżymi truskawkami i listkami mięty.