Dżem z agrestu, chleb na zakwasie bio, wiejskie jajka czy kiszona marchew – z każdym rokiem chętniej otwieramy się na lokalne dobra, szukając alternatywy dla żywności masowo dostępnej w marketach. Internetowe targowiska z rzemieślniczymi wytworami przyciągają coraz więcej klientów z kilku powodów.
Pandemia koronawirusa spowodowała, że termin świadome decyzje zakupowe zyskał nowe, dodatkowe znaczenie. To już nie tylko wybór zdrowych produktów, wytworzonych etycznie, bez udziału chemicznych ulepszaczy, ale również pochodzących z małych gospodarstw. W obliczu zmian związanych z pogorszeniem się sytuacji ekonomicznej polskich przedsiębiorców nabraliśmy większej wrażliwości społecznej. By wspierać właścicieli niezależnych, regionalnych manufaktur, śmielej zaczęliśmy rezygnować z zakupów w sklepach wielkich sieci handlowych. Zamknięci w domach odkryliśmy potencjał wirtualnych straganów, które pozwalają w wygodny sposób nabyć jedzenie bezpośrednio z wiejskich upraw i hodowli.
Zdrowie na talerzu
Trend na zakupy za pośrednictwem internetowych targowisk z ekologicznym jedzeniem nie słabnie – na stałe zagościł w zwyczajach wielu konsumentów zamieszkujących duże miasta. Gdy hierarchię wartości zdominowała dbałość o zdrowie i dobre samopoczucie, w kręgu zainteresowań kulinarnych znalazły się produkty w jak najbardziej naturalnej, nieprzetworzonej postaci. Sięgamy po jedzenie o prostym składzie, z transparentnym procesem produkcji. Unikamy konserwantów, polepszaczy smaku, przeciwutleniaczy, sztucznych barwników. Przekonujemy się, że wytwory powstające niepospiesznie, dzięki naturalnym technikom uprawy i hodowli nie tylko urozmaicają dietę, ale także są gwarancją lepszej jakości życia.
Z pola wprost pod twoje drzwi
Świeże nowalijki, dziczyzna, jaglany makowiec, a może młoda pokrzywa? Starannie wyselekcjonowane przez ekspertów od zdrowego jedzenia, którzy w trosce o twój komfort czytają etykiety produktów za ciebie? Wytwory od zaufanych rolników i rzemieślników znajdziesz na www.lokalnyrolnik.pl. Skomponuj kosz obfitości, wybierając spośród 3 500 produktów. Na Lokalnym Rolniku dostępne jest jedzenie wyłącznie najwyższej jakości – owoce wolne od pestycydów, wędliny z małych masarni czy miody z pasiek ekologicznych. Zamówienie, już nawet na następny dzień, możesz odebrać od kuriera w domu lub z jednego ze stacjonarnych punktów znajdujących się w Warszawie, Krakowie, Katowicach i we Wrocławiu, oraz ich okolic.
***
LokalnyRolnik.pl – wirtualny targ prawdziwego jedzenia. Oferuje możliwość łatwego zakupu rzemieślniczego, zdrowego jedzenia prosto od regionalnych wytwórców. Lokalny Rolnik zachęca do życia w zgodzie z przepisem na zrównoważony świat – harmonią między zdrowym społeczeństwem, prosperującymi społecznościami lokalnymi oraz czystą planetą.
Platforma zrzesza ponad 120 rolników z całej Polski, którzy każdego dnia aktualizują swoją ofertę na internetowym targu. Zaufani dostawcy oferują ponad 3 500 produktów o czystej etykiecie, m.in. warzywa i owoce z ekologicznych upraw, wiejskie jaja i nabiał, mięso, wędliny i ryby z małych hodowli, przetwory, tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze. Dostawy zamówień realizowane są bezpośrednio do domu – jedzenie można też odebrać w stacjonarnych punktach zlokalizowanych w największych polskich miastach (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław oraz ich okolice).
Więcej informacji dostępnych jest na www.lokalnyrolnik.pl