fot. mat.pras.

Awokado z wędzonym łososiem i rukolą. Wygląda bajecznie, smakuje wyśmienicie. I bardzo łatwo tę przekaskę przygotować. Smacznego.

Składniki:

  • Rukola myta marki Eisberg 100 g
  • awokado 2 szt.
  • łosoś wędzony ok. 50 g
  • mała czerwona cebula 1 szt.
  • pół cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą. Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *