Tortilla z fetą i szpinakiem

 

Tortilla z fetą i szpinakiem

Fot: flickr

Tortilla jest uniwersalnym podkładem na zdrowe, sycące i bardzo zróżnicowane posiłki. Możesz dodać do niej wszystko. Dzisiaj proponujemy zdrową wersję ze szpinakiem.

Tortilla ze szpinakiem to świetne źródło białka, które zapewni ci energię na wiele godzin. Przygotujesz ją w kilka minut. To doskonały pomysł na zdrowy lunch w przerwie w pracy. Nasyci, ale nie przeciąży żołądka i pozwoli doczekać do obiadu bez podjadania.

Przepis na tortillę z fetą i szpinakiem

Składniki:

– 1 placek tortilla
– ¼ szklanki pokrojonych pieczarek
– ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
– 2 szklanki świeżego szpinaku
– 1 jajko
– 1 lekko ubite białko
– 2 łyżki pokruszonego sera feta
– 1 łyżka drobno pokrojonych suszonych pomidorów

Jak przygotować tortillę z fetą i szpinakiem

W małym garnku przysmaż przez 2-3 minuty pieczarki razem z pieprzem. Dodaj szpinak, wymieszaj i smaż na małym ogniu przez kolejne 2 minuty. Dodaj jajko i białko, smaż jeszcze dwie minuty, stale mieszając. Tortillę ociepl przez 1 minutę w mikrofalówce. Przygotowaną masę z pieczarek i jajka nałóż na tortillę, posyp serem feta oraz pomidorami i zawiń. Tortilla jest gotowa do jedzenia.

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.