Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Składniki:

– gotowy spód od pizzy
– łyżka masła
– 1 pokrojona w piórka cebula
– 1 średni brokuł podzielony na różyczki
– 2 łyżki musztardy francuskiej
– 100 g sera Gouda MSM Mońki
– 1 jajko

Wykonanie:

Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając  2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować  roztrzepanym jajkiem. Piec  15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.