Sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem

fot. mat. pras.

Karnawał to czas zabawy, spotkań z przyjaciółmi, domówek. Co zaserwować gościom podczas przyjęcia? Świetnie sprawdzi się lekka sałatka ze szpinakiem, grillowanym kurczakiem i pomidorkami. Co ważne – można ją przygotować naprawdę szybko.

Składniki:

3 garści Szpinaku młodego marki Eisberg

3 garści mieszanki Toscana mix z rukola marki Eisberg

pierś kurczaka

sól, pieprz

zielony ogórek

5 pomidorów koktajlowych

2 rzodkiewki

świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku

oliwa z oliwek

Wykonanie:

Pierś kurczaka najpierw trzeba opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, po czym wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski. Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Do sałat dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków. Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.