Recenzja książki: Magda Gessler, Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? Poziomki 2017/2018

, Edipresse, cena 31,90 zł

Fot: mat. pras.

Magda Gessler przeprowadza nas przez polskie restauracje, hotele, pensjonaty i spa. Zachęca, chwali i oznacza dobre miejscówki nie gwiazdkami, a poziomkami.

Magda Gessler patrzy na nas ciepło z okładki, w swoim najszczuplejszym wydaniu. W środku nie będzie scen, wrzasków ani rzucania talerzami – wyłącznie pochwały, poziomkowe całuski i smakowite wyliczenia. Choć, prawdę mówiąc, spotkamy bardzo wielu podopiecznych Kuchennych rewolucji – tych, którzy zrozumieli dobre rady Magdy Gessler i mądrze wykorzystali kapitał płynący z telewizyjnej metamorfozy. Nie brak własnych knajp autorki – to świetna sytuacja, kiedy jest się jednocześnie jurorem i ocenianym. Ale czy ktokolwiek ośmieliły się powiedzieć, że u Magdy Gessler nie da się dobrze zjeść? I w dodatku z gwarancją pięknej, klimatycznej scenerii.

W książce wymieniono zarówno restauracje, jak o hotele i spa, przeważnie uwzględniając również hotelowe restauracje. Pochwały są stopniowane liczbą Poziomek, aż po entuzjastyczny wianuszek Skradło serce (co oznacza, że nie tylko zjemy dobrze, ale też właścicieli z Magdą Gessler wiąże wyjątkowa emocjonalna więź), a wszystkiemu patronuje pewna woda mineralna. Rekomendacje podzielone są na regiony, więc łatwo znaleźć coś w swojej okolicy albo zaplanować kulinarno-wypoczynkowy wypad w Polskę. Trzeba tylko zabezpieczyć budżet, bo co prawda zawsze będzie smacznie i komfortowo, ale nie zawsze – na każdą kieszeń.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz