Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! – na chrupiąco

Oliwki Ole!

(mat.pras.)

Dla wielu z nas jesień oznacza chandrę i smutne, nudne wieczory. Jednak wcale nie musi tak być! Najlepszym lekarstwem na sezonową depresję jest dobre towarzystwo, więc nie zwlekaj i zaproś kilkoro przyjaciół na kolację. Nie zapominaj, że mała przekąska może być początkiem wspaniałej imprezy i najciekawszych rozmów.

Cokolwiek zdecydujesz się postawić na stole, spróbuj najpierw zaserwować gościom oryginalną przystawkę, aby zaostrzyć ich apetyt. Dobra przystawka to zapowiedź udanej imprezy! Twoi goście z pewnością nie będą zawiedzeni czymś gorącym i chrupiącym. Jednym z pomysłów na taką przystawkę są smażone oliwki. Ta przekąska jest równie smaczna, co łatwa w przyrządzeniu, więc z pewnością także warta wypróbowania. Zielone oliwki to zawsze dobry pomysł, wystarczy ulepszyć je prostym przepisem. Będziesz potrzebować:

– 1 słoika Oliwek nadziewanych pastą paprykową OLE!

– 1 ubitego jajka

– bułki tartej

– oliwy z oliwek

Zanurz Oliwki ze słoika OLE! w ubitym jajku i włóż do miski z bułką tartą. Smaż na podgrzanej oliwie z oliwek do uzyskania złocistego koloru. Chrupiące oliwki wyłóż na półmisek. Podawaj na ciepło. Bon appetit!

Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! – cena ok. 6 zł/314 ml

www.wole-ole.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.