Nowość Profi – Barszcz Czerwony

 

Nowość Profi - Barszcz Czerwony

Nowość Profi – Barszcz Czerwony

We wrześniu br., Profi wprowadza na rynek Barszcz Czerwony – nowość w kategorii gotowych zup do spożycia. Klarowny barszcz czerwony przygotowany został wg oryginalnej receptury firmy na bazie zagęszczonego soku z buraków. Posiada znakomite walory smakowe. To rozgrzewająca przekąska i wartościowa zupa, idealna na jesienne chłodne dni.

Gotowy do spożycia barszcz czerwony, zamknięty jest w wygodnej saszetce o pojemności 450 ml. Wystarczy tylko podgrzać. Nie zawiera glutaminianu monosodowego, aromatów i barwników. Cena ok. 4,50 zł.

Nowość Profi - Barszcz Czerwony

Nowość Profi – Barszcz Czerwony

Sposób przygotowania: przelać do garnka i podgrzewać ok. 2-3 min. na wolnym ogniu lub podgrzewać bezpośrednio w talerzu, w kuchence mikrofalowej (moc 750 W) przez ok. 2-3 min. Skład: sok z buraków ćwikłowych z zagęszczonego soku z buraków ćwikłowych 48 %, woda, cukier, sok jabłkowy 1,4%, sól, czosnek, ekstrakt drożdżowy, kwas cytrynowy, przyprawy.

Ciekawostka: Według źródeł historycznych, pierwsza zupa na świecie pojawiła się ok. 4000 lat temu, i co ciekawe, na długo przed wynalezieniem tradycyjnego garnka. Gotowana była w dołku wykopanym w ziemi, wyłożonym skórą, do którego wkładano mięso i pierwsze, znane neandertalczykom, jadalne składniki. Zalewano je gorącą wodą, a dokładane kamienie, uprzednio ogrzane w ogniu, utrzymywały wysoką temperaturę potrawy w trakcie gotowania. Tak narodziła się pierwsza zupa! Zupa, w swojej wędrówce po kontynentach na przestrzeni epok i lat, ewoluowała w przeróżnych formach, pozostawiając do dziś wiele wariantów smakowych, charakterystycznych dla danego zakątka świata: kraju, regionu czy miasta. Historycznie najstarsze zupy w Polsce to m. in.: grochówka, rosół, zupa pomidorowa, kapuśniak, barszcz czerwony, żurek z jajkiem. Te staropolskie potrawy cieszą się uznaniem w każdym domu, a do tradycji ich spożywania nawiązuje polska firma Profi, oferując na rynku już ponad dwadzieścia gotowych zup, które wystarczy tylko podgrzać, by ich smak przywołał na myśl rodzinę, ciepło i troskę.
……………………………………………………………………………………………………………………….
O Profi: Wielkopolska Wytwórnia Żywności Profi to czołowy na polskim rynku producent pasztetów, dań gotowych i konserw mięsnych. Lider branży pasztetów drobiowych. Firma działa od 1993 roku, z siedzibą w Grabowie n/Prosną. Zbudowana jest w całości na krajowym kapitale. Nowoczesna technologia produkcyjna, bezpieczne opakowania, wysoka jakość produktu, wdrożony system HACCP, certyfikowane Standardy IFS, BRC i system ISO 9001, a także liczne nagrody i wyróżnienia sprawiają, że PROFI nieustannie zdobywa zaufanie i uznanie konsumentów w Polsce i za granicą. Więcej informacji na stronie www.profi.com.pl. Zapraszamy także na stronę www.kochamzupy.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.