Jak grillować rybę

Jak grillować rybę

Fot: Photogenica

Ryba owinięta folią udusi się we własnym sosie. Z dodatkiem minimalnej ilości tłuszczu nie straci wartości odżywczych.

Składniki (na 4 porcje):

– oliwa z oliwek

– 4 filety rybne

– 250 gramów pomidorków cherry przeciętych na pół

– garść posiekanych ziół (kolendra, pietruszka, rozmaryn, bazylia)

– sól i pieprz

Jak przygotować rybę

Oderwij 8, kilkunastocentymetrowych kawałków folii aluminiowej. Uformuj z nich 4 sakiewki na tyle duże, aby zmieściły się w nich ryby. Sakiewki skrop oliwą. Do każdej włóż filet rybny, dodaj pomidorki cherry, posyp ziołami, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Zamknij sakiewki. Każdą połóż delikatnie na ruszt grilla. Grilluj 15-20 minut, w zależności od rozmiaru filetu. Podawaj z ryżem albo ziemniakami.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz