Grillowany halibut w salsie mango

Grillowany halibut w salsie mango

Fot: flickr

Soczysta grillowana ryba z salsą z mango to danie z Ameryki Południowej, które warto spróbować.

Składniki (na 4 porcje):

– 2 szklanki pomidorów śliwkowych, oczyszczonych, pokrojonych w kostkę
– 1 ½ szklanki mango pokrojonego w kostkę
– ½ szklanki posiekanej cebuli
– ½ szklanki posiekanej kolendry
– 2 łyżki soku z limonki
– 1 łyżka octu jabłkowego
– 1 łyżeczka cukru
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka pieprzu
– 2 rozgniecione ząbki czosnku
– 4 filety z halibuta
– 1 łyżka oliwy z oliwek

Jak zrobić grillowanego halibuta w salsie mango

Rozgrzej grilla. W dużej misce wymieszaj pomidory, mango, cebulę, kolendrę, sok z limonki, ocet jabłkowy i cukier. Dodaj ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu i czosnek, jeszcze raz wymieszaj. Filety z halibuta nasmaruj oliwą, posyp pozostałym pieprzem i solą. Grilluj po 3 minuty z każdej strony, podawaj z wymieszaną wcześniej salsą mango.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz