Domowe lody ze szpinakiem

Domowe lody ze szpinakiem

Fot: mat. pras.

Upał nie daje za wygraną, szukamy więc sposobów by choć na chwilę poczuć ulgę. Orzeźwienie i kulinarną przyjemność zapewnią własnoręcznie wykonane lody na patyku. Są zdrowsze niż te ze sklepu, doskonale smakują, a do tego bajecznie się prezentują. To prawdziwa uczta dla zmysłów!

Domowe lody ze szpinakiem

Składniki:

Szpinak młody marki Eisberg – 3 garści
limonka – 1 szt.
kiwi – 3 szt.
miód – 2 łyżki (opcjonalnie syrop klonowy)
jogurt naturalny – 1 szklanka

Jak zrobić domowe lody ze szpinakiem:

Kiwi zblendować z jogurtem naturalnym. Z limonek wycisnąć sok i wlać do masy. Dodać młody szpinak, miód i ponownie zblendować. Powstały koktajl przelać do foremek, włożyć patyczki do lodów i mrozić przez co najmniej kilka godzin w zamrażalniku.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.