Jak zrobić soczyste piersi z kurczaka

Jak zrobić soczyste piersi z kurczaka

Fot: Photogenica

Mięso piersi z kurczaka można łatwo przesuszyć. Te przepisy pomagają zachować jego soczystość.

Pieczone piersi z kurczaka

– 2 piersi kurczaka bez kości
– 1 ½ łyżki masła ghee
– skórka z 1 cytryny
– 1 szczypta soli
– 1 szczypta czarnego pieprzu

Rozgrzej piekarnik do 320 stopni. Połóż piersi w żaroodpornym naczyniu i posmaruj je za pomocą pędzelka masłem ghee, posyp startą skórką cytryny, solą i pieprzem. Piecz przez 20 minut.

Smażone piersi z kurczaka

– 2 piersi z kurczaka
– 1 jajko
– 1 szklanka bułki tartej
– 1 szklanka mąki

Obtocz piersi z kurczaka w mące, umocz w surowym jajku, następnie obsyp tartą bułką. Rozgrzej mocno patelnię, połóż na niej mięso. Gdy się zarumieni z obu stron, dosmaż je na małym ogniu, 2-3 minuty z każdej strony.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.